על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שלישי, 7 במרץ 2017

הדרך אל הצ'יפס המושלם...


מתכון קל, ופשוט. האיטלקים קוראים לזה: al-forno. (בתנור)
בהחלט בריא יותר מטיגון...

מצרכים

ארבעה תפוחי אדמה לבנים שטוחים
כף מחטי רוזמרין
שתי כפיות גרידת לימון
כפית וחצי מלח ים אטלנטי
20CC שמן זית

צילום: ליאור כרמוןהוראות הכנה

מחממים תנור מראש ל190 מעלות צלסיוס. מבשלים את תפוחי האדמה עד חצי הדרך, וזה בעצם די קל לבדיקה באמצעות קיסם. מיד לאחר מכן מסננים את המים. 
לאחר שתפוחי האדמה הגיעו לטמפרטורת החדר, חותכים לפוטטוס ממש כמו בתמונה ומעבירים אל תוך קערה.
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.

כעת לשוס!, למי שיש עלי ומכתש אחלה, ולמי שאין כדאי להשיג. לוקחים את המלח, מחטי הרוזמרין וגרידת הלימון וכותשים עד שמתקבל איחוד של שלשת המרכיבים , מה שנראה ומריח כמו מלח ליים
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מוסיפים את תערובת המלח ומיד לתנור!!

מוציאים לאחר 35 דקות.

Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support