על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום רביעי, 21 בספטמבר 2016

קדירת בשר ובירה גינס

המתכון הבא ישמח אתכם, הוא נפלא לארוחת ראש השנה, או אפילו לפיקניק עם חברים בחוץ.
השקיעו בבשר ובחרו רק בנתח טרי, המתאים לבישול קדירה.
(כיום ניתן אפילו למצוא אריזות אישיות של בשר טרי משובח באריזות ואקום)

צילום: ליאור כרמון

מרכיבים

1.5 ק"ג בשר בקר כתף טרי חתוך לקוביות של 4 ס"מ
בקבוק בירה גינס 330 סמ"ק
3 בצלים
2 גזרים
2 מקלות סלרי
כרישה אחת
4 פטריות פורטבלו טריות
3 שיני שום
חופן רוזמרין
שמן זית
בצק עלים במשקל 1 ק"ג
ביצה אחת
פלפל שחור טרי
מלח ים אטלאנטי

הוראות הכנה 

 שלב 1:
תחילה נשטוף את הירקות היטב. קוצצים את הבצלים לפרוסות דקות, את מקלות הסלרי והגזרים לחתיכות בגודל של 2ס"מ לערך ואת הפטריות לפרוסות.
הניחו סיר בינוני, עם תחתית עבה (הכי טוב שאתם מחזיקים במטבח!), על הכיריים עם להבה בינונית גבוהה.
הזליפו שמן זית והמתינו קמעה שיתחמם ויעשן מעט, זה הרגע להוסיף את הבצלים.
נמתין עד שישחימו ומיד לאחר מכן, נצרף את מחטי הרוזמרין, נהדר לבשר.
לאחר הזהבת הבצלים נכתוש את שלוש שיני השום ונערבב היטב.
נוסיף את שאר הירקות: הסלרי, הגזר, הכרישה והפטריות.

במכתש ועלי נשבור חופן קטן של גרגירי פלפל שחור ונוסיף לסיר יחד עם מלח ים.
כעת לבירה, שתבנה לנו את כל הציר יחד עם הירקות, הגינס כבירה כהה משתלבת נהדר עם הבשר, והציר
המצויין שתקבלו בסוף הבישול יהיה גולת הכותרת של הארוחה. נוסיף את הבירה תוך כדי הבישול ונערבב את תוכנו של הסיר.
כעת, נרים את מפלס הנוזלים בסיר עד לכיסוי כמעט מוחלט של הבשר.
נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך שעתיים.
לאחר שעתיים נוציא את הסיר ונקררו מעט. (למי שיש סבלנות את השלב הבא מומלץ להכין לאחר 24 שעות!!)

שלב 2:

צילום:ליאור כרמון

על משטח מקומח, נרדד את בצק העלים לעובי של כס"מ אחד ונחלקו באמצעות סכין, כאשר חלק אחד גדול פי 3 מהאחר.
בקערה חסינת אש נניח את חלק הבצק הגדול, בצורה כזו שתתיר את נפילת הבצק פנימה, פשוט תנו לו ליפול... את קצות הבצק נניח בקצוות הקערה.
כעת, נעביר את תוכנו של סיר הבשר אל הקערה המכוסה בבצק העלים , שימו לב, ללא הנוזלים.
את חלק הבצק הקטן שנותר, נשרוט ע"י סכין וניצור איקסים לאורכן ולרוחבו, הליך זה יתן גמישות לבצק בעת האפייה. עתה, נשבור ביצה לקערה, ונערבב היטב. מיד לאחר כך, נבריש את קצות הקערה ואת הבצק הקטן שהכנו. נסגור את הקערה עם הבשר.
וכעת שוב לתנור שחומם לחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד להשחמה של הבצק.
צילום: ליאור כרמון


צילום:ליאור כרמון
Share:

יום שלישי, 6 בספטמבר 2016

עוגת פריזר מטורפת עם שוקולד פיסטוקים ועוד הפתעות...

מתכון מהיר (באמת!) לעוגת שוקולד שניתן תמיד לשלוף מהפריזר כשאורחים מגיעים או בכלל.
ללא כל צורך באפייה.

מרכיבים:

220 גרם ביסקוויטים
120 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
120 גרם פיסטוקים קלופים
15 דובדבנים מסוכרים
נשיקות (מרנג) מפוררות מראש
150 גרם חמאה
1 כף סירופ זהב (של Golden Syrup ראו תמונה מצורפת מטה)
200 גרם שוקולד מריר משובח (70% לפחות)

הוראות הכנה: (לעוגה בתבנית צרה)

יש לשבור את הביסקוויטים לחתיכות קטנות ישירות לתוך קערה גדולה.
אח"כ יש להוסיף את אגוזי פקאן, פיסטוקים והדובדבנים המסוכרים ומערבבים יחד.


 בקערת פיירקס יש לשים את שאר החומרים ולהניח מעל סיר עם המים רותחים עד שהחמאה והשוקולד נמסים.מיד לאחר ההכל נמס והתחבר היטב, מערבבים את תערובת הביסקוויטים עם תערובת השוקולד.

לוקחים תבנית אלומיניום צרה ומרפדים בניילון נצמד הגולש מעבר לקצוות כדי לסייע להפוך את העוגה מאוחר יותר.
מעבירים את התערובת אל תוך התבנית ולהניח בפריזר למשך כארבע שעות לפחות!
כחמש דקות לפני ההגשה מוציאים החוצה מהמקפיא וחותכים לפרוסות עבות.

עוגה זו יכולה להיות במקפיא למשך זמן רב, זה ממש משפר את הטעם!
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support