על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שבת, 7 ביוני 2014

איך להכין חומוס מצויין בבית?

הקדמה


חומוס זה באמת קונצנזוס. לכל עיר יש את הפינה שלה.
לכל אחד מאיתנו יש את החומוסיה שלו שאחרי 12 בצהריים כבר נסגרת. אבל, יד על הלב, איזה חומוס יש לך במקרר? סביר להניח שאני לא אטעה אם אומר שזו אריזת 500 גרם מהסופר השכונתי.
יש מבינינו גם את אלה שטרחו וחצו את הכביש לפינתי, טעמי,עברו באבו גוש, ביקרו אצל אבו חסן, אבו שאקר, אבו מארון, סעיד, אבו אדהם ויסלחו לי שאר התותחים בתחום, אבל תגידו מישהו פעם ניסה להכין חומוס בבית? כן בבית כזה שיעז להתחרות בכל אחד מהאייקונים שציינתי, יש כזה?
נו באמת אז ליכלכת את המטבח בשביל חומוס, בניגוב הראשון אתה שוכח את הבלאגן.


מצרכים
(לקילוגרם של חומוס)
  • כפית קטנה של סודה לשתייה
  • 500 גרם גרגירי חומוס מזן בולגרי (קטנים)
  • 25 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
  • 60 מ"ל מים קרים
  • 180 מ"ל טחינה "היונה" קאראוון - חובה!
  • כפית מלח
  • שמן זית להגשה
הוראות הכנה


מעבירים את גרגירי החומוס לקערה וממלאים מים בגובה של כפול מזה של החומוס.
מוסיפים את כפית הסודה לשתיה ומחכים 12 שעות בדיוק.
לאחר מכן מעבירים את תכולת הקערה כולל המים אל סיר גדול ומביאים לרתיחה. מסירים בהדרגה את הקצף הלבן והחלקים הקלים שעולים וצפים. כך, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד ובודקים את מפלס המים , אם חסר מוסיפים. ברגע שגרגר החומוס הגיע לנקודה בה הוא רך ונמעך בלחיצה קלה, סוגרים את האש ומניחים להתקרר.
לאחר פרק זמן זה בו הגרגירים אינם חמים, נעבירם למעבד המזון ( לא לשפוך בשום אופן את מי הבישול החומים!!)




טוחנים כ-20 שניות רק את הגרגירים.
מוסיפים את מיץ הלימון והטחינה
75 מ"ל מי בישול החומוס
60 מ"ל של מים קרים
מלח


מעבירים לצלחת הגשה עם שמן זית וכל שנותר הוא לנגב...
בתאבון!
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support