פנצאנלה - סלט לחם מטוסקנה

בפירנצה, קשה לדמיין  קיץ ללא Panzanella, המנה הזו עבור איטלקים רבים היא מנת בסיס שלוקחים לכל מקום.
ישנן לא מעט ואריאציות לסלט הנהדר הזה וזהו ללא ספק פתח לויכוחים מהי הדרך הטובה ביותר להכינו?

פנצאנלה הינו סלט טוסקני שמיוחס במקור לאיכרים שעבדו בשדות וחיפשו אוכל זול להכנה ומזין.
פתיחה נהדרת לכל ארוחה.



מרכיבים לארבע מנות:

4 פרוסות לחם של אתמול או חלה מסו"ש.
2 עגבניות ללא קליפתן.
6 פילטים של אנשובי (לא חובה אך מאוד מומלץ!)
כף צלפים שטופים
חופן עלי בזיליקום טריים
2 כפות חומץ בלסמי משובח
6 כפות שמן זית
מלח ים 
פלפל גרוס
פלפל אדום קלוי ללא קליפה
פלפל צהוב קלוי ללא קליפה


הכנה:

קולים את פרוסות הלחם עד להשחמה וחותכים לקוביות של 3 ס"מ ומעבירים לקערה
טיפ של איטלקים: קודם מערבבים היטב את החומץ הבלסמי עם שמן הזית ויוצקים מעל הלחם! 
ממשיכים עם שאר המרכיבים:
יוצרים חתך בגב העגבניות וחולטים במים חמים במשך 5 דק.
מסירים את קליפת העגבניות, חותכים לקוביות ומצרפים לקערה.
קוצצים גס את עלי הבזיליקום, האנשובי, הפלפלים והצלפים ומוסיפים לסלט.
ממליחים ומפלפלים.
מערבבים היטב.

מגישים עם מוצרלה טובה. להיט.







רשומות פופולריות