על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שבת, 27 ביולי 2013

סינטה עם פלפלים



היישר מהמטבח הסיצ'ואני - אך הפעם לא מנה חריפה.

מרכיבים (4 מנות)

השריית הבשר:

2 כפות סויה
כפית סוכר
שליש כוס יין אדום
פלפל שחור גרוס
מעט מלח

מצרכי המנה:
1 פלפל אדום מתוק בגודל בינוני 
1 פלפל ירוק בגודל בינוני
3 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
300 גרם סינטה טריה חתוכה לרצועות
1 שן שום קצוצה דק
שתי כפיות ג'ינגר טרי קוץ דק
חופן אגוזי פקאן מסוכרים
1 כף קורנפלור מדולל במעט מים קרים מאוד

רוטב:

2 כפות רוטב סויה כהה
200 CC ציר עוף
כפית סוכר לבן


מצרפים את כל מרכיבי השריית הבשר לקערה ומערבבים היטב.
פורסים את הסינטה לרוחב לרצועות דקות של 2 סנטימטר ומכניסים אל תוך הקערה למשך כ-20 דקות.

יש להסיר את הזרעים מהפלפלים ולחתוך לרצועות דקות ארוכות כ 1/2 סנטימטר 1.
את המנה הזו עדיף להכין על ווק מברזל יצוק, במידה ואין ברשותכם גם מחבת טובה תעזור.

ממקמים את הווק על הנקודה החזקה ביותר בכיריים(חשמלי\גז) שלכם.
מלהיטים את האש לעוצמה הגבוהה ביותר ומוסיפים כף שמן אחת בה נסגור במשך דקה לא יותר את רצועות הסינטה.
מוציאים את הבשר לקערה נפרדת ומכניסים מיד את הבצל הירוק השום והג'ינגר לטיגון מהיר בן לא יותר מדקה אחת.

מיד לאחר מכן מצרפים את הסינטה מהשלב הקודם פנימה וממשיכים כל הזמן לערבב היטב.
מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לערבב היטב.לאחר דקותיים מוסיפים את הרוטב.
(מי שמעוניין ניתן להוסיף צ'ילי בשלב זה ולהופכה לחריפה!)
מצרפים פנימה את הקורלפלור המדולל במים ומיד רואים שהרוטב מתעבה ומסמיך.
מקשטים מעל עם אגוזי הפקאן מסוכרים.

מגישים עם אורז לבן מאודה ומזליפים מעט שמן סומסום מעל.


Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support