על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שני, 23 במאי 2016

ריזוטו פטריות


למרות שזוהי מנה המתאימה לחורף, תמיד כיף לחזור להכין ריזוטו פטריות.
רגע לפני ההגשה: חמאה ופרמזן אל תוך הסיר
מרכיבים לארבע מנות

ליטר ציר עוף אורגני, חם
3 חופני פטריות פורצ'יני מיובשות
חופן פורטבלו וחופן שמפיניון טריות חתוכות גס.
כמה גבעולים טרגון או פטרוזיליה קצוצים
כף טימין
מיץ מלימון בינוני
25 גרם חמאה
שמן זית
1 בצל קטן קלוף וקצוץ דק
2 מקלות סלרי קצוץ דק
270 גרם אורז לריזוטו (ארבייטו)
60 מ"ל מרטיני ביאנקו
ים מלח
פלפל שחור טחון
פרמזן מגורר טרי
שמן זית כתית מעולה


הוראות הכנה

1.
מניחים את פטריות הפורצ'יני בקערה ויוצקים מים חמים לכיסוי מלא, מוציאים לאחר כמה דקות ברגע שהם מתרככים. קוצצים אותם דק ושומרים את נוזל ההשריה.

בסיר גדול יש לחמם את שמן הזית. נווסיף את הבצל והסלרי על אש קטנה, 
מטגנים לאט לאט עד לשקיפות מלאה לפחות 10 דקות, ואז מיד יש להפעיל את החום למקסימום ולהוסיף את האורז. בנקודה זו יש לערבב היטב ולתת לגרגירים כיסוי מלא של חום. לאחר דקה שתיים יש להוסיף את המרטיני - זה מריח נפלא כעת!

ממשיכים לערבב עד שהנוזל נספג היטב לאורז. כעת יוצקים את נוזלי השריית הפורצ'יני דרך מסננת אל  תוך המחבת ומוסיפים את הפורצ'יני הקצוץ. מוסיפים קמצוץ מלח ופלפל גרוס ואת המצקת הראשונה שלכם. כעת יש להשגיח היטב ולערבב לאט וללא הפסקה, זה מאפשר לכל מצקת להיספג לפני ההוספה הבאה.

יש להמשיך להוסיף את כל הציר עד שהאורז רך אבל קשה מעט (אל-דנטה ממש כמו פסטה).
זה ייקח בערך 30 דקות.

2.
בינתיים, על מחבת חמה ויבשה מניחים את פטריות הבר עד שהם רכים. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים - טימין, טרגון ופטרוזיליה יחד עם קורט המלח ומיץ הלימון.


3.
מסירים את הריזוטו מהאש ובודקים בזהירות תיבול. מוסיפים את החמאה והפרמזן.
המרקם של החמאה ןהפרמזן אמור לעטוף את הגרגירים והמרקם אמור להיות חלקלק.
מכסים את הסיר ומניחים לריזוטו לנוח במשך כ 3 דקות.

4.
מגישים את הריזוטו ומעליו כמה פטריות שקלינו על המחבת. כדאי ואף מומלץ לתבל בפרמזן מגורר טרי וטפטוף של שמן זית מעל.



Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support