על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שני, 17 בדצמבר 2012

פסטה תרד עגבניות תמר

מצרכים

בצל קטן אחד
350 גרם פסטה \ פנה
100 גרם חמאה
900 גרם תרד טרי
15 עגבניות תמר
2 שיני שום
8 כפות שמן זית
1 פלפל חריף אדום קטן (צ'ילי) ללא גרעינים
אגוז מוסקט
מלח
פלפל טרי
גבינת פרמזן
 

להכנת הרוטב

תחילה יש להכין את הרוטב לפסטה. מניחים את התרד בקערה מלאה מים ונותנים לחול לשקוע. לאחר כעשר דקות מסננים ומורידים את הקצוות הגבעוליים של העלים. קוצצים את הבצל דק.
כעת , נציב על הכיריים סיר בינוני ונמיס את החמאה בגובה להבה בינוני. כדקה לאחר שגוש החמאה נמס, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, שלאחריה נצרף את התרד לסיר. נפח העלים יקטן בצורה משמעותית. נתבל בחצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית מלח וסיבוב קצר במטחנת הפלפל. כל זאת על אש גבוהה למשך חמש דקות.
כעת להכנת הסלסה, נחמם שמן זית במחבת נוסיף את שיני השום הקצוצות והפלפל החריף ולאחר כשלושים שניות נוסיף את עגבניות התמר החצויות. לאחר כשבע דקות נוסיף את התרד ללא נוזלי הבישול לאחר שקצצנו אותו.

זורקים את הפסטה למים רותחים מומלחים.
עם סיום הכנתה, מסננים ומצרפים את הפסטה למחבת עד לנקודה בה לא נותרו נוזלים. יש לערבב היטב.
למעשה זה השלב בו ניתן להגיש את הספינצ'י סלסה עגבניות שלנו

שילוב מצויין למנה זו יתקבל עם ריקוטה ופרמזן מגורר מעל.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support