על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום רביעי, 19 באוקטובר 2011

טורטליני ריקוטה נענע וזעתר

צילום: ליאור כרמון


מרכיבים (4 מנות)

לפסטה


500 גרם קמח פסטה (אני משתמש ב-De Cecco)
5 ביצים


למילוי הטורטליני


125 גרם פרמזן
250 גרם ריקוטה
חצי כוס זעתר טרי
חצי כוס נענע טרייה
חופן בזיליקום טרי
פלפל גרוס
מעט מלח




לרוטב טורטליני


80 גרם חמאה
צרור עלי מרווה
לימון



הוראות הכנה


אפשר להכין את הבצק בידיים או להשתמש במערבל ביתי עם כף לישה.
עורמים את הקמח ומוסיפים את הביצים ומחברים אותם תוך כדי ערבוב של מספר דקות עד לקבלת בצק גמיש.
את הבצק יש להכניס למקרר לשעה עטוף בניילון נצמד.


בינתיים, ניקח קערה ונצרף את הריקוטה, הפרמזן (מגורד בפומפייה), ונערבב היטב.
נוסיף פלפל ומלח. את הבזיליקום, הנענע והזעתר יש לקצוץ דק ולהוסיף לקערה.
נוציא את הבצק מהמקרר, וניצור ארבעה כדורים.


לאחר שקימחנו היטב את משטח העבודה, ניצור דפים ארוכים על השולחן בעזרת מכונת פסטה ביתית (שווה לקנות וניתן למצוא כזו בכל חנות כלי בית),  או במערוך. דפי הפסטה צריכים להיות גמישים ומבריקים.
בעזרת כוס קורצים עיגולים לטורטליני ומניחים בצד. על כל עיגול בצק (מכאן המינוח באיטלקית torte עוגה) , נניח מעט מהמלית הגבינות שהכנו ונסגור אותו על נקודת האמצע, כך שיתקבל חצי עיגול סגור עם המלית שכלואה בתוכו.
הטורטליני כמעט מוכן, יש לאחוז את קצות הבצק ובתנועה סיבובית לסגורם, זה יראה לרגע כאילו סטינג כתב את המילים Wraped around  your finger בדיוק לשלב זה, אבל הטבעת שנוצרה היא הטורטליני המתבקש. אתם אמורים לקבל על הכמות של הפסטה לעיל כ-40 טורטליני.


אל סיר עם מים רותחים ומומלחים מכניסים את טבעות הטורטליני, וממתינים דקותיים עד שהן צפות.


סיום ההכנה:


מוסיפים את החמאה למחבת חמה ומיד את המרווה וממתינים שתשחים מעט, כעת יש להוסיף את הטורטליני לאחר שסיננו אותם, ולתת לרוטב חמאת המרווה לעטוף אותם היטב. טיפות בודדות של לימון סחוט ופרמזן והמנה מוכנה.
שירי אמרה שהיא אוהבת@@  
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support