על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום ראשון, 30 בינואר 2011

פראג - מסעדות חובה בביקורכם הקרוב

להלן שתי מסעדות נהדרות שלא תשכחו בגיחתכם הבאה לפראג.



AROMI, צילום: ליאור כרמון


1. AROMI:
סגנון איטלקי.
המסעדה מדורגת במקום הראשון בפראג. זוכה שלוש שנים ברציפות במדריך מישלין כטובה ביותר בפראג. שוכנת הרחק מהלב הסואן של העיר, בלב שכונה שקטה ברובע השני. אכלנו ארוחה ערב לזוג שכללה מנת פתיחה, פסטה וריזוטו עם דגי ים, יין + בירה פילזנר קינוח ושתייה חמה.
איך מגיעים?
חשמלית 11
Manesova 78/442, Prague 12000, Czech Republic Phone: +420 222 713 222 +420 222 713 222
מחיר:
76 יורו + טיפ
עיצוב שולחן ארומי, צילום: ליאור כרמון




2. CARMELITA:
מטבח איטלקי.
לא רחוק מגשר קארל, כרמליטה מציעה אוכל משובח ופיצות מעולות במחירים מגוכחים.
שירות נהדר ואווירה מחממת כאשר קר בחוץ ליד תנור האבן בקומה השניה.
איך מגיעים? חשמלית 22
Address: Ujezd 403/31 Mala Strana,110 00, Prague 1, Czech Republic
Phone: 420257312564

ארוחה ערב לזוג תעלה פחות מ-30 יורו
Share:

יום רביעי, 19 בינואר 2011

עוף צלוי (pollo arrosto)

צילום: ליאור כרמון
מצרכים
פרגית או עוף אורגני במשקל קילו אחד לערך
חצי כוס זיתי קלאמטה מגולענים
קליפת לימון מגורדת
 שלשה ענפי טימין
שני עלי מרווה
פלפל שחור טרי
מלח אטלאנטי

למשרה
שתי כפות דבש
כף רוטב סויה
שן שום
צ'ילי קטן חתוך דק
הכנה
את העורף של העוף קל לאתר, בנקודה זו יש להפריד באמצעות שתי אצבעות את עור העוף מאזור החזה, כך
שבפועל נוצר כיס בעומק כף היד.
אל הכיס שיצרנו נתחוב את הפריטים הבאים:
זיתי קלאמטה, ענפי הטימין,המרווה, שן שום כתושה.

כעת לוקחים את המלח והפלפל ומעסים את העוף מכל הכיוונים.
לוקחים שקית ניילון נקייה ומעבירים אליה את המשרה ביחד עם העוף.

סוגרים את השקית ודואגים לכסות כל פינה של העוף בנוזלים ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
לאחר שהוצא מהמקרר, על העוף לקבל את טמפרטורת החדר. (20 דקות יספיקו)

מכניסים את העוף לתנור למשך 80 דק', לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלסיוס.

אתם תאהבו את זה.
Share:

יום שלישי, 11 בינואר 2011

השף הדיגיטלי Mobile Edition

לאחר מספר עידכונים לאתר, החל מהיום, 11.1.2011, ניתן לקרוא את כל העדכונים והפרסומים של הבלוג בכל סמארטפון, לרבות: אייפון, אנדרואיד ובלקברי.
גירסת ה-Mobile של "השף הדיגיטלי" הותאמה לקריאה נוחה וברורה.


 
תהנו.
ליאור

Share:

יום שבת, 8 בינואר 2011

טלה מעולה

צילום: ליאור כרמון 
יום נהדר לביקור בנוה צדק. הצפון החל לספוג את גשמי ינואר, ואני נוסע לסדנת בישול בת"א. 
בשר הטלה נהפך למצרך זמין יותר מבעבר ובתפוצה רחבה יותר. הטלאים מגיעים מאוסטרליה, זהו זן המותאם לארץ, 
ויחד עם הגידול והפיקוח הקפדניים מובטח מוצר חדש ומעניין על המדף.
  
על החלק הגסטרונומי ניצח השף אבי שטייניץ עם מתכונים פשוט מצויינים:
  • בשר טלה באורז, חמוציות וצנוברים.
  • שווארמה טלה עם פיסטוקים.
צילום: ליאור כרמון
צילום: ליאור כרמון

עוד התבשרנו כי בקרוב ניתן יהיה לרכוש את מוצרי הטלה באריזות אישיות ומותאמות לצריכה מדודה.

צילום: ליאור כרמון


הכותב היה אורח של חברת תנובה והמותג "אדום אדום"
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support