על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום ראשון, 8 בינואר 2017

ארנצ'יני

 מיקומה הגיאוגרפי של סיציליה הביא לכך שעמים רבים תרמו קולינארית לאי זה במשך מאות שנים: גבינת הפרסקו הגיעה מהצד האדריאטי, האורז ממדינות המגרב, הראגו ורוטב העגבניות מצרפת וספרד. מנת האראנצ'יני ("תפוזונים") היא דוגמא מצויינת לשילוב והתרומה של אותן מדינות ליצירת מנה ייחודית לאי זה.

primesart.com ,צילום: ליאור כרמון
 

מרכיבים
המצרכים הדרושים להכנתם של שמונה יחידות:

180 גרם אורז מסוג ארבייטו שטוף
90 גרם גבינת פרמזן רגי'אנו
75 גרם גבינת פיקורינו
חופן עלי בזיליקום
חופן נענע קצוצה
שני בצלים ירוקים קצוצים דק
ביצה אחת טרופה
150 גרם פירורי לחם
25 גרם חמאה
2 כפות שמן זית לריזוטו
כפית של גרידת לימון
שם שום אחת
מעט זעפרן
200 מ"ל ציר ירקות
חצי כוס וורמוט או יין לבן
פלפל שחור טרי גרוס - כפית מחוקה
מלח אטלאנטי

הוראות הכנה

הטכניקה בשורות הראשונות מבוססת על הכנת ריזוטו בסיסי.
תחילה משרים את הזעפרן במעט מים חמים (2 כפות) ומצרפים לביצה הטרופה.
נחמם את שמן הזית בסיר ונוסיף את הבצלים הירוקים.
מיד אח"כ נכניס פנימה את השום ונערבב היטב. מגביהם את גובה הלהבה ומכניסים את האורז לסיר.
מערבבים היטב מכל הצדדים, ודואגים שגרגירי האורז נעטפו היטב בשמן.
כעת שהכל רוחש האורז ישמיע רעש מפצפץ משהו, זה הזמן לצרף את הוורמוט (או היין הלבן)
מערבבים היטב ומתחילים לצקת מהציר באופן הבא: מזיגה, ערבוב איטי המתנה להיעלמות נוזלי הציר ושוב.

לאחר כעשר דקות עד רבע שעה יש בידכם ריזוטו.
נוסיף פנימה את החמאה, הגבינות, גרידת הלימון, הבזיליקום והנענע, ממליחים ומוסיפים פלפל בנדיבות.
נערבב היטב.

צרים עיגולים בגודל כדור פינג פונג, עוטפים אותם בביצה ופירורי לחם מטגנים בשמן זית בסיר קטן.
הטיגון צריך להיות מהיר עד להשחמה, לא לחרוג. ("להרוג את האראנצ'יני...")

מחממים מראש תנור ל-220 מעלות ומכניסים את הכדורים למשך 8 דקות.

קלאסי כמנת פתיחה.
בתאבון.




Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support