על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום רביעי, 28 בדצמבר 2016

מרק ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי הינה פקעת מתוקה. טעמו מעושן מעט והוא מצויין להכנת מרקים.
השילובים הטובים ביותר לארטישוק ירושלמי הם מרווה, טימין, חמאה. חשוב מאוד לבחור ארטישוק טרי , אותו קל לזהות ע"י הקלות בה הוא נשבר (צורתו די מזכירה ג'ינג'ר)   

צילום: ליאור כרמון


מרכיבים ל-4 מנות

25 גרם חמאה
בצל בינוני
שן שום אחת
600 גרם ארטישוק ירושלמי טרי
800 מ"ל ציר מרק ירקות
40 גרם צנוברים
פלפל אנגלי
מלח
עירית
לחם קלוי
הוראות הכנה

תחילה יש לקלף את הארטישוקים.
בסיר בינוני ממיסים את החמאה, קוצצים את הבצל דק ומטגנים עד להזהבה.
מועכים את השום חותכים דק ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את ציר המרק ומיד את הארטישוקים ומביאים לרתיחה.
ממליחים ומפלפלים עד לקבלת הטעם הרצוי, מכסים ומורידים את האש למינימום למשך 20 דקות.

בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק.
מגישים עם צנוברים קלויים, לחם קלוי ועירית לקישוט.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support