מרק ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי הינה פקעת מתוקה. טעמו מעושן מעט והוא מצויין להכנת מרקים.
השילובים הטובים ביותר לארטישוק ירושלמי הם מרווה, טימין, חמאה. חשוב מאוד לבחור ארטישוק טרי , אותו קל לזהות ע"י הקלות בה הוא נשבר (צורתו די מזכירה ג'ינג'ר)   

צילום: ליאור כרמון


מרכיבים ל-4 מנות

25 גרם חמאה
בצל בינוני
שן שום אחת
600 גרם ארטישוק ירושלמי טרי
800 מ"ל ציר מרק ירקות
40 גרם צנוברים
פלפל אנגלי
מלח
עירית
לחם קלוי
הוראות הכנה

תחילה יש לקלף את הארטישוקים.
בסיר בינוני ממיסים את החמאה, קוצצים את הבצל דק ומטגנים עד להזהבה.
מועכים את השום חותכים דק ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את ציר המרק ומיד את הארטישוקים ומביאים לרתיחה.
ממליחים ומפלפלים עד לקבלת הטעם הרצוי, מכסים ומורידים את האש למינימום למשך 20 דקות.

בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק.
מגישים עם צנוברים קלויים, לחם קלוי ועירית לקישוט.

רשומות פופולריות