על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שלישי, 28 בדצמבר 2010

... דניס בלימון ומעבר לכך

מה שיותר עמוק יותר כחול...
את המנה הזו החברים מכירים. הנוהל קבוע, בכל סו"ש שיורדים לצלול, יש לנו את חניית הלילה הקבועה, באחד מהקניונים צפונית לאילת, ואת דגי הדניס. אפילו בתנאי שטח, עם הטאבון המאולתר הטעמים נהדרים. למחרת בבוקר בצלילה נראה את הדניסים לידנו ולא בצלחת. 
צילום: ליאור כרמוןמצרכים ל-4 אנשים
ארבעה דגי דניס במשקל 250 - 300 גרם כל אחד
לימון בינוני
צרור עלי בזיליקום
צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
120 מ"ל יין לבן יבש
8 כפות שמן זית
מלח ים אטלאנטי
פלפל שחור טרי


להכנת המנה
ממליחים ומפלפלים ודואגים לעבור עם היד נגד כיוון הקשקשים - מהזנב אל הראש בכדי שהתיבול יקלט. חורצים שלשה חריצים בבסיס הפילה של הדג, ומניחים פרוסות דקות של שום במרכז כל חריץ.חוזרים על שתי פעולות אלה גם מהצד השני של הדג.

כעת ללימון, באמצעות פומפיה, מגרדים את הקליפה הצהובה. שימו לב לא להגיע לחלק הלבן של הקליפה שכן הוא מר. את מחצית גרידת הלימון מכניסים לבטן הדג וחצי הכמות השני יונח על דופן הדג. את הפטרוזילה והבזיליקום מכניסים 2/3 לבטן הדג ו1/3 מכמות העלים תכסה את גרידת הלימון. אשר לתהליך עצמו, נבחר תבנית מעט עמוקה, כזו שניתן להניח בה את הדגים מבלי שיחצו את קו גובה התבנית.
משמנים בשמן זית את התבנית ומניחים את הדגים. יוצקים את היין הלבן, ומזליפים שמן זית על החלק העליון של הדגים ( 3 כפות לדג ) ומכסים את התבנית בצורה הרמטית עם נייר כסף
כעת לטריק: קחו קיסם והתחילו לחורר את נייר הכסף (כעשרים חורים יספיקו). חירור הכיסוי יאפשר אידוי חלקי של נוזלי התבנית ולבסוף נקבל רוטב מצומצם מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות
Share:

יום שלישי, 21 בדצמבר 2010

ערד סדום באופני שטח


הפעם אתנחתא קלה. מסתבר שיש דברים מעניינים לראות בטלוויזיה. המלצתי, צאו למדבר, תתמכרו לשקט - אתם מאוד תהנו. המסלול המדובר מתפרס על פני 47 ק"מ מערד למישור עמיעז, וניתן אף להארכה עד לנווה זוהר דרך נחל פרצים עד לאורך כולל של 61 ק"מ.
כפי שניתן לראת במפה למטה, הדרך יוצאת מהעיר ערד, בואכה המנחת הנטוש של העיר, ומתחברת אל מסלול סימון שבילים ירוק (וגם שביל ישראל) המלווה את חציו הראשון עד כביש 258.  הדרך ברובה נוחה, אך גם כוללת קטעי ירידות טכניים הדורשים יכולת רכיבה טובה.
חשוב לציין שמפאת אורכו של המסלול, הוא איננו קל ומחייב הצטיידות בשישה ליטרים של מים ומזון אנרגטי.





מפת הרכיבה:
Share:

יום רביעי, 15 בדצמבר 2010

פאי חצילים ים תיכוני


מרכיבים:
 
1 חציל בלאדי
גבינת פטה במשקל 250 גרם
תבנית צרה מאורכת
זעתר טרי
50 גרם לבנה
שמן זית
מלח אטלאנטי

 
פורסים את החצילים, ממליחים מעט ומניחים בצד למשך 30 דקות. לאחר פרק זמן זה, משמנים היטב את התבנית ומסדרים את פרוסות החציל באופן הבא: קומת חצילים, פרוסות פטה, עלי זעתר, ושוב עד לגובה המירבי של התבנית. (באפייה הנפח יורד מעט)

מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות בחום 180 מעלות.

מגישים עם לבנה שמן זית וזעתר.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support