על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שישי, 5 בנובמבר 2010

זנב שור בירקות שורש ועגבניות מיובשות

primesart.com

מצרכים לשישה אנשים:
קילו וחצי זנב שור חתוך לקוביות (לבקש מהקצב)
כרישה
2 גזרים
7 תפוחי אדמה קטנים
350 גרם עגבניות מיובשות
כף זרעי כוסברה
ענף אחד של טימין
3 עלי מרווה
שרש פטרוזיליה
שלשה גבעולים פנימיים של סלרי
שתי שיני שום מעוכות

הכנה:
מחממים סיר בינוני, בעל תחתית עבה, להעברת חום מקסימלית.
מוסיפים את עלי המרווה ושיני השום ממתינים כחצי דקה.
מיד לאחר מכן מצרפים את זרעי הכוסברה ואת הבשר. את האחרון יש לסגור אותו היטב עד להשחמה.
נכסה הבשר במים ונחמם על אש גבוהה עד להרתחה, את הקצף שעולה יש לסנן החוצה.

כעת יש לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה במשך שעה וחצי.
להשלמת התהליך נצרף את השורש, הגזר, הכרישה ותפוחי האדמה ונבשל עוד 45 דקות.

את הבשר ניתן להגיש עם אורז לבן ועגבניות מיובשות בשמן זית.
המלצה נוספת: ניתן לשדרג את המנה ולצרפה לפסטה ביתית פטריות יער.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support