על ריצות ארוכות ותחרויות בחו"ל ועוד עשרות כתבות בישול. השף הדיגיטלי הוא חלק מיצירה שנמשכת מעל עשור. מקווה שתהנו. כל הזכויות שמורות לליאור כרמון 2006-2017©

יום שני, 2 בינואר 2017

סלמון נורווגי בעשבי תיבול

מצרכים - 8 מנות


שני פילטים טריים של סלמון נורווגי במשקל (1 ק"ג לפחות לפילה)
שמן זית
2 לימונים
צרור עלי בזיליקום
חופן עלי שמיר
אורגנו טרי
חופן זיתי טאסוס
צרור פטרוזיליה
שמונה עלי לימונית (למון גראס) ארוכים
מלח ים
פלפל שחור טרי

הוראות הכנה

הטכניקה בהכנת המנה כאן היא די פשוטה, כשהמטרה בסופו של התהליך, להגיע לחיבור של שני חלקי הפילה, האחד מול השני, כאשר ביניהם נמקם את עשבי התיבול , הזיתים וגרידת הלימון. 
עלי הלימונית ישמשו אותנו לקשירה והידוק של הדג ויתנו ארומה. (ניתן להחליפם בחוט שפאגט)

נשמן תחילה את התבנית בשמן זית ונפזר מעט מלח ים ופלפל טרי גרוס. נניח את הפילטים על התבנית המשומנת ונחזור על התהליך, הפעם בצד השני של הדג.

על משטח עבודה נמקם את עלי הלימונית במרחק של 3 ס"מ בין עלה אחד לשני. נציב את שני חלקי הפילה האחד ליד השני , מעל עלי הלימונית, כאשר חלקו החיצוני של הדג כלפי מטה. עם פומפייה דקה נגרד את קליפת הלימון מעל הפילטים.

קוצצים גס את עלי השמיר (לדעתי שילוב נפלא לדגים באופן כללי), הבזיליקום והאורגנו באופן שיצור מעטה, כמעין דשא מעל פילה הדג עד שלא נותר חלק חשוף,  ומעל אלו , נציב את הזיתים המגולענים.

זוכרים את עלי הלימונית? מיד הכל מתחבר... בזהירות נעתיק את פילה הסלמון שהרכבנו אל התבנית כאשר חלקו החיצוני של הדג מונח על רשת עלי הלימונית. כעת, לוקחים את פילה הדג וסוגרים את הקומה העליונה עם החלק הפנימי. מה שקיבלנו הוא הרכבה של סלמון + עשבי תיבול וזיתים במרכז + סלמון מעל. 

כעת ניקח את רצועות הלימונית ונקשור את הדג.  הקשירה תבטיח שהדג ישאר עסיסי וכל נוזלי הדג ישמרו בזמן השהייה בתנור.

קוצצים גס את הפטרוזיליה ומפזרים מעל הדג.
חותכים פלחים של הלימון ומציבים מעל  באופן דומה.

נעביר לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלסיוס למשך 20 דקות בדיוק.

ניתן להגיש עם תפוחי אדמה אפויים.
Share:

תוויות

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Theme Support