ארטישוק פנטסטי

עונת הארטישוק התחילה החודש והיא בשיאה בין החודשים מארס עד מאי. זה הזמן להצטייד במספר ארטישוקים טריים.השילוב בין הטחינה, הלימון והארטישוק הוא מושלם.
בשונה משיטת הסבתא המקובלת ל"כיבוס" הארטישוק עד תום במים רותחים ותו לא, הרי לפניכם גישה שונה ומעניינת יותר.



מצרכים: 

שלשה ארטישוקים טריים בינוניים


שמונה שיני שום
שלשה לימונים
טחינה קאראוון היונה 100 מ"ל
רבע כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
כפית מלח

הוראות הכנה:

סוחטים את הלימונים ומעבירים את המיץ לקערה.
מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
כעת בזהירות, מחלקים כל ארטישוק לארבעה רבעים שווים ומיד טובלים במיץ הלימון.(מונע השחרת פנים הארטישוק).

באמצעות כפית קטנה מסירים את ליבת הארטישוק עד שמגיעים עם הכפית לתחתית.

בוחרים בסיר רחב ומחממים בו את שמן הזית. קוצצים את שיני השום ומוסיפים לסיר. כעת מוסיפים את רבעי הארטישוק כשהחלק החיצוני (העלים) כלפי מעלה. מטגנים כשתי דקות שלאחריהן מוסיפים את מיץ הלימון שהשתמשנו בו להשרייה אל תוך הסיר. מוסיפים מים עד לכדי כיסוי, מרתיחים ומורידים לאש קטנה למשך שעה וחצי.

מקררים ומגישים עם טחינה.

רשומות פופולריות